Oświadczenie AKK ZEMSTA

• AKK Zemsta
  • poniedziałek, 29 czerwiec 2015
28 czerwca 2015 r. grupa nacjonalistów po raz kolejny próbowała wykorzystać ważną dla Poznaniaków datę – 59. rocznicę robotniczego zrywu w czerwcu 1956 – i zaatakować anarchistyczną klubo-księgarnię Zemsta. Tym razem udało się udaremnić atak i nie dopuścić agresorów do kamienicy, w której również znajdują się lokale mieszkalne.

Ostatnia napaść narodowców na klubo-księgarnię uwidoczniła istotę działalności napastników – stosowana absurdalnie przemoc wymierzona jest w podmioty związane z ruchem wolnościowym w celu ich zastraszenia. Jako środowisko anarchistyczne zdecydowanie przeciwstawiamy się i zwalczamy proceder siania terroru. Przeprowadzanie ataków narażających życie i zdrowie naszych gości i sąsiadów będzie stanowczo tłumione.

Dzięki zdecydowanej postawie udało się odeprzeć wczorajszy napad. Narodowcy atakujący mieszkańców Poznania opowiadają się po stronie instytucji, które na co dzień represjonują ludzi – policji, sądów czy banków. Jeśli nie będziemy stawiać oporu, granica stosowanej przemocy będzie się nieustanie przesuwać. Powstrzymamy to tylko wspólnymi siłami!

Ludzie czytają....

Komunikat odnośnie Duda Development

02-06-2024 / Rozbrat zostaje!

Na początku lutego informowaliśmy o pobiciu członka Kolektywu Rozbrat przez ludzi działających na zlecenie Duda Development